ידוע כי עקירת שן בינה לא קלה ולרוב גם נעשית כעקירה כירורגית המלווה בתפרים וכו'. ידעו כי שיני בינה בעיתיות כבר מצמיחתן. שיניים אלו צומחות אחרי גיל 18 וזה לאחר שכל השיניים שלנו התחלפו והתמקמו על מבנה הלסת. צמיחת השן בינה בעצם צומחת לפעמים בשלמותה ולפעמים בצורה חלקית כאשר היא לוחצת על שאר מערכת השיניים ותהליך זה גורם ללחץ בפה וכאבים. לכאורה אין מקום לשן הבינה על הלסת וזה הגורם שהכי מפריע ומשפיע על כל מערכת השיניים בפה.
ברפואת השיניים, ממליצים על עקירת שן בינה כבר מראשית צמיחתה ולא לחכות לבעיות וסיבוכים הכרוכים בהתפתחות דלקת, כאבי תופת והגעה למצב של אשפוז בבית חולים. עקירת שן בינה בשלב הראשוני מאפשר את הוצאתה ללא בעיות מיוחדות כי שורשי השן טרם התחזקו והדבר קל מאד לביצוע.
עקירת שן בינה כלואה
עקירת שן בינה רגילה כמוה כמו כל עקירת שן אחרת, אלא במקרים בהם השן צמחה חלקית או שהיא כלואה יש לבצע עקירה כירורגית ע"י רופא שיניים מנתח. את עקירת שן בינה כלואה ניתן לבצע בהרדמה מקומית או בטשטוש חלקי ובמקרים חריגים בהרדמה כללית. בשלב בו מתבצעת עקירת שן בינה כלואה וחבויה באופן כירורגי, הדבר כרוך בצילום C.T של השן, אחר כך בהשגחה מלאה של מרדים לאורך כל תהליך העקירה. יש פעמים שלאחר העקירה יהיה צורך לתפור את המקום על מנת למנוע דימומים מיותרים. חשוב לדעת כי עקירת שן בינה כלואה הינה תהליך כירורגי אבל אופן הביצוע תלוי במצב השן, מצבו הרואי של המטופל ובאיזה הרדמה מטופל.
עקירת שן בינה בראשון לציון
במרפאת שיניים בראשון לציון דנטאור, נמצאים מיטב המומחים והרופאים המתמחים בעקירת שן בינה רגילה ובמיוחד בעקירת שן בינה כלואה. במרפאה מיטב הציוד שנרכש הינו מהמתקדמים ביותר וכל כל השיפורים הטכנולוגיים הקיימים בתחום הרפואה הדנטאלית. האבחון והטיפול המקצועי במרפאה נעשה בשיתוף מלא עם המטופלים ונבדקים גם כל המגבלות והסיכונים בכל שלב של הטיפול. אתם מוזמנים למרפאה להיבדק ולאבחן את שן הבינה ומצב הקליני וביחד תקבלו החלטה משותפת על דרך הטיפול הטובה והמתאימה ביותר עבורכם.
טיפול לאחר עקירת שן בינה
לאחר ביצוע עקירת השן בינה יש למנוע מדימומים אפשריים בחתך שבוצע. על כן הרופא מניח במקום בד גזה כדי למנוע דימום נוסף. במקרה זה אין להוציא או לטלטל את בד הגזה כדי לאפשר קרישה של החתך ולמנוע דימומים נוספים. בימים שלאחר העקירה המקום רגיש ולעיתים אף כואב. יש צורך להימנע מלאכול מזון הדורש לעיסה, ויש לאכול דברים רכים עד להתאוששות המקום. כמו כן אסור לצחצח את השיניים באזור המדובר למנוע פתיחת הפצע ודימום נוסף. במקרים של כאבים אין להניח את הראש באותה הצד אלא רק על משטח רך ומרופד. ניתן להשתמש במשכך כאבים בהתאם להוראות והכי חשוב לא לעסוק בפעילויות מאומצות ופשוט לנוח ולהתחזק. כך ניתן להחלים מהר לאחר עקירת שן כלואה ובכל עקירת שן בינה רגילה ושיניים אחרות.